Helgen har varit…

…bra! Vi hann med ett besök hemma hos min syster Jenny med familj på lördagen och var ute och gick i skogen på söndagen.

Jag har Meya i en bärsjal. Tyra ville bära med sej en bok! 🙂

Måste ju bara flika in hur TACKSAM jag är över alla gravid/barngrejer som jag har fått köpa billigt, låna eller som ni har skänkt!!! Jag hade ju hunnit göra av med i princip allt eftersom vi inte skulle ha fler barn. Tusen tack alla fina vänner (Första gången som jag använda bärsjalen Johanna, den var faktiskt bekväm -fast jag tror att jag ska vända på Meya nästa gång, hon gillar ju inte att vara vänd sådär. Hihi.)  Sedan kommer bara mitt problem att komma ihåg vad som skulle tillbaka och till vem…ha ha ha. Ni lär få frågor framöver.

Stormen Dagmar blåste omkull många träd. Jocke har tagit reda på de som låg på vår tomt. Men denna är kvar. 🙂

Betty var först gnällig och ville inte alls gå in i skogen. Men när jag började prata om tomtar och troll så sken hon upp och ville in och undersöka direkt. Här spanar hon dock efter en giraff! 😉

Men det enda djur som vi såg var denna. Vår katt Sigrid som hängde efter oss.

Den här kotten hittade Tyra (bland tusentals) och tog med sej hem!

Betty på väg mot vår gamla smedja

Se där skymtar ju vårt hus också!

Här ser man taket på vår ena jordkällare.

Vi har ju skogen på tomten så det är ingen risk att vi går vilse. 😉 Det som är så otroligt bra med små barn är ju att man inte behöver hitta på dyrbara utflykter. De blir ju minst lika glada över en utflykt i skogen, helst om man har fika med sej. Det blir ju värre när tjat om utlandsresor kommer… 😀

De här två stiliga tupparna la jag ut på blocket igår och de är visst redan bokade messade Jocke.

Nu har vi 10 hönor och 3 tuppar (2 tuppar till salu). Rasen är Hedemora.

 

Två av hönorna ligger dock så här i ett rede hela tiden. Ruvsjuka! Men jag tror inte att det blir några kycklingar den här gången, för de byter rede och lämnar de stackars äggen då och då och börjar ruva på något annat ägg. Knäppisar.

Mitt sjukdomstillstånd: Jag lyste ner i min hals och där var det alldeles rött och svullet med vita var prickar, såg ut som blåsor nästan i svalget. Med all säkerhet halsfluss. 🙁 Men jag har ju gått och haft ont i halsen sedan i onsdags/torsdags utan att orka regera på hur jag egentligen mår! 🙂 Inte förrän nu när jag aldrig blir bra någongång. Men nu är det väl knappast någon idé med antibiotika va? Det borde snart gå över av sej själv plus att jag redan har smittat ner de jag kan antagligen…

 

5 comments

 1. jessica, mamma i Familjen vanlig says:

  Härligt att bo så nära/i skogen. Med jämna mellanrum funderar jag över vårt boende och om vi skulle flytta (nu är det ju omöjligt eftersom inget är färdigtrenoverat här hemma men sen kanske…) ut på landet och låta barn o hund springa ”lösa”. Men å andra sidan är det smidigt att bo i byn oxå.

  Och just nu är skogen inte så poppis här, Judit har fått för sig att det bor vargar i skogen, fast bara i den stora skogen….. och den finns inte här brukar jag säga 🙂

  Krya på dig och hoppas halsontet går över snart,
  kram j.

 2. Katarina says:

  Så mysigt ni ser ut att ha det, men vart är all snö? Här hos oss ligger den fortfarande djup. 🙂 Det är sant att barn inte ställer så stora krav på utflykter och vi brukar också göra ”vildmarksexpeditioner” i våran skog. Krya på dig nu!

 3. Carolina-mamma till småprinsarna says:

  Så härlig boplats!! Verkligen mysig omgivning har ni, jag blir bara heelt avundsjuk 😀 haha!! Så perfekt att låta barn växa upp i sån miljö.

  Jag och Tom Are är helt inne på en egen liten lagom stor gård som vi kan renovera upp själva efter tycke och smak, du har gett mig en stor dos inspiration. Och jag tycker att du är värd en eloge som ordnar allt så bra med ungar å hushåll <3

  kram 🙂

 4. Moster/syster Johanna says:

  Åååh vilka mysiga/fina bilder!
  Ja, bärsjalen är riktigt skön. 🙂

Lämna ett svar