Härligt med promenad

Idag hade jag semester. Hade tagit ledigt torsdag och fredag för inredningsreportaget. Bestämde mej snabbt för att vara ledig ändå! 🙂

Betty ville gå på sitt dagis, så hon var där 8.30-13.30. Efter det så åkte bara hon och Jocke och cyklade på ett ställe där det finns asfalt… 😀 Inte ett dugg kul att cykla hemma hos oss ju.

Tyra blir snäppet bättre för varje dag. Dessutom så har hon lärt sej att använda kroppen utan att stödja med höger arm/axel. Lillgumman fixar den där smärtan väldigt bra. Hon gnäller/grinar ju inte i onödan så man vet ju att det är allvar när hon väl grinar. Helt tvärtemot hennes storasyster…hahaha.

J och jag packade ner Meya och Tyra i syskonvagnen och gick ut på en promenad i det vackra höstvädret. Det var ganska kallt i skuggan 9-10 grader, men i solen var det skönt.

Tjejerna fick mysa i deras VOKSI påsar. Meya somnade på en gång. Vår katt Hjalmar smyger omkring.

Trots att vi gick efter lunch, så var Tyra så här pigg och glad. Ville inte sova, bara upptäcka allt skoj.

Vi såg många olika larver...

 

...och sniglar!

Om Betty hade varit med så hade hon sagt ”Åh vilken gullig!!!” ”Det är mina vänner!” Ja typ så. 🙂 Tyra däremot vill gärna se och upptäcka, men absolut inte hålla i. De får inte komma för nära.Vi räddade några djur som hade ramlat i vattenpölar och liknande också. Så har jag alltid gjort, hjälpt sniglar/grodor över vägen osv. Hahaha. Gör ni så också?

Vi tittade också på alla potatisar som låg kvar efter att maskinen har varit där. Vilket slöseri...massor kvar ju. Eller tar de upp resterna senare? Jag vet inte. Många middagar där... 🙂

Vi såg gulfläckiga träd som liknade giraffer (jodå om man har fantasi) 🙂

 

Vi blev inte alls sugna på att bada i sjön. Brrr.

 

Promenadrundan är ca 6,5 km. Ganska lagomt. 🙂

Vi såg både lingon och blåbär som håller sej kvar i ett tjurigt tag.

Älskar att gå på smala skogsstigar, fast det passar ju tyvärr inte så bra att klampa på där med en syskonvagn...

 

Snart hemma! 🙂 Jocke sliter med vagnen och jag springer hit och dit och tar bilder.

 

Det här såg vi när vi kom upp på vår gård igen. Vår andra katt Sigrid som "leker" med en näbbmus. Strax efter så käkade hon upp den...usch och fy. Kommer aldrig över att det är så ÄCKLIGT och att det är SÅ synd om mössen. Ju!

Sedan gick jag en sväng för att kolla på mina BJÖRNBÄR och... 🙁 de lär väl inte hinna mogna innan frosten kommer? Jag flyttade plantan ifjol, till en av jordkällarna och jag skulle tro att det är för dåligt med sol där!? Trist.

Jag gick också runt logen och planerade för min fest som jag ska ha där…till sommaren. Ja jag vet LÅÅÅNGT kvar, men ni lär både höra och se mer därifrån. Har redan inrett i logen i mitt huvud…hihi. Ska bli fantastiskt kul.

Nu är klockan 22 och…ja man kanske borde gå och lägga sej helt enkelt? 😀 Får se…inte riktigt än iaf. Nattinatt.

One comment

  1. hos familjen vanlig says:

    Vilka bilder och vilken natur, förstår att ni trivs där!! Vi var oxå ute en sväng i skogen igår och såg en död liten orm och en snigel och så pratade vi om älgar men slapp iaf se dem 🙂
    kram j.

Lämna ett svar