Hängsyren och bloggande

Vi köpte två små syrenbuskar för två år sedan och NU i år blommade de för första gången. Underbart ju. Den kan bli 2-2,5 meter hög tydligen. Det är en hängsyren och det blir vinröda-karminrosa blom med vit insida med hängande klasar.

(ooops det blev visst aldrig publicerat igår, jaja allt som står i morgon är idag måndag! 🙂 )

jkjkjksyren

 Den vänstra bilden är från juni 2013 och den högra juni 2011, när den var nyinköpt.

Nu har den ju inte ens kommit upp i min ståtliga längd (160 cm) men den växer och frodas så några år till så! 🙂

Vilken solig, varm och fin dag vi fick idag. Vi har bara varit hemma på gården och stökat på. Tjejerna har både badat i vattenspridaren och den lilla poolen. Jag har flugit omkring mellan barn, tvätt och matlagning hela dagen och Jocke har fixat med farstukvisten (nej den är fortfarande inte klar). Nej just,  jag lämnade ju gården en sväng när jag skjutsade Gustav till byn så han skulle komma med en buss. 🙂 Mmm annars har jag bara hållit mej hemma.

I morgon så börjar Betty i simskola. Jag och systrarna är med på plats eftersom Jocke jobbar en vecka till. Hoppas det går bra för henne, för hon har verkligen längtat.

Min blogg och mitt skrivande. Vet ni att det är som lite dagbok. Jag har skrivit dagbok sedan jag var 6 år tror jag. Men slutade när internet blev en ”fluga” hahaha vad gammal jag är. Jag har alltid haft behov av att ventilera mej och nu är det ni som får stå ut med några av mina tankar. Även om jag håller det mest privata borta så är jag ändå väldigt öppen.

 Idag fick jag ett mail från en tjej som har läst min blogg i ca 2 år och det mailet berörde mej verkligen. Tänk att det jag skriver kan göra så att andra människor mår bättre?! Underbar känsla. Jag har svarat henne. Blev så glad över hennes rader, men det fick mej samtidigt en ordentlig tankeställare.  Även om allt verkar dystert just nu så ljusnar det alltid -det är ju så! Jämför er aldrig med andra och kom ihåg att det finns inga perfekta människor. Alla har något problem någon gång, alla är ledsna och nere då och då och vem har alltid nykammade och skötsamma barn= inte jag iaf. 🙂 Inte ens en bäddad säng varje dag. 😉 Jag är ju uppsagd (för första gången i mitt liv), har jobb några månader till och visserligen ett ”erbjudande”  efter det, MEN jag har inget klart med nytt jobb ännu och jag skulle ljuga om jag  sa att det inte stressade mej, för det gör det. Men jag kan ju samtidigt inte ta ut det i förskott. Lyckas jag inte hitta något jobb så får jag ta den sorgen då. Ja jag försöker tänka så när tankarna snurrar. 🙂 Mailskriverskan: Jag kommer fortsätta blogga och jag hoppas att du kommer kämpa för ditt! Stor KRAM

3 comments

  1. anna says:

    Vad fint skrivit. Jätte fin blomma. Du skriver en jätte bra blogg, jag kommer att läsa så länge du skriver. Kram

  2. Emma (mailskriverskan) says:

    Hej Helena! Tack för ditt mail tillbaka till mig det blev jag verkligen glad över. Jag ska fortsätta kämpa och jag är glad över att jag får läsa dina härliga inlägg som får mig på lite bättre humör och kanske se ljuset i tunneln trots allt. Fina syrener förresten! Hoppas att det gick bra på simskolan idag. Nu har jag precis gått på mitt nattskift och ska jobba hela natten. Jag önskar dig och familjen en härlig tisdag!

Lämna ett svar