Guld i skogen

Måste börja med att säga att jag är helt otroligt glad över era otroliga kommentarer om vårt kök och matrum. Ni ska veta att jag blir så glad. Så som vi har slitit med renoveringen så känns det faktiskt extra roligt att det är fler än vi som tycker om det. Vill nästan ge er en puss(!) Men nu är det ju slut på påsken… 😉

Jag hade för mej att jag sett ett hönsnät hoprullat i någon av våra ekonomibyggnader. Så igår när Betty sov och sambon grävde ur hönshuset så gav jag mej iväg mot den gamla smedjan (fick snö i gummistövlarna). Ingenting där inne, kanske bakom? Nä!
Men eftersom jag ändå hade pulsat så pass långt och redan var blöt om strumporna så kunde jag lika gärna gå genom skogen bakom byggnaderna för att titta där. Sagt och gjort.

Vi har en ganska stor tomt och har inte riktigt hunnit utforska hela ännu. Vi har ju haft fullt upp med en totalrenovering dec-07 -aug-08 och även fortsättningsvis. Dessutom så var jag gravid och kunde inte ta promenader pga foglossning/sammandragningar. Runt omkring oss så finns det skog, åkrar och hästhagar!

I vilket fall som helst så hittade jag den gamla bondens (som bodde här innan oss) lilla tipp… 😀

Här är ett litet smakprov. (Ber om ursäkt för kvalitén, hade bara mobiltelefonen med mej).

En gammal hink

En gammal hink

Gammalt trähjul

Gammalt trähjul

Nyare hjul

Nyare hjul

Norrlands pölsa

Norrlands pölsa

Skor

Skor

De flesta av er som läser min blogg älskar säkert att gå på loppisar och fynda, precis som jag! Då kanske ni förstår att ”fyndarkänslan” kom fram när jag såg porslin sticka fram i jordhögen. Åhhh om det kunde vara helt.

Nergrävd tallrik

Nergrävd tallrik

Jag grävde försiktigt fram den och hittade 2 hela fat. 🙂

tallrik2

tallrik31

Diska skrubba skrubba!

"Fyndat fat"

"Fyndat fat"

Fina va?

Fina va?

Jag måste verkligen gå tillbaka dit och titta vad som finns nergrävt. Framförallt för att städa bort alla gamla sågblad, glas o.s.v. Allt som kan vara farligt för barn och djur. Men kanske även för att fynda! 🙂

KRAM

14 comments

 1. Terese says:

  Å så spännande! Du måste gå tillbaka. Tänk, du kanske hittar något jättefint. Tänkte fråga dig om ert kök (som jag är kär i). Vi kollar lite på hus nu och jag drömmer såklart om att ha ett likadant. Är det Kvänum ni har? Vad kostade det? Såklart beror det ju på antal skåp osv. Har ni blandat in stommar som är billigare? Svara gärna i min mail om du vill. Hedvigochjag@hotmail.com

  Stooor kram

 2. Våning och Villa says:

  Hej Helena
  Men vilken fin blogg, och vilket underbart hus! Jag har genast lagt in den bland mina länkar.
  Det är roligt att göra såna fynd du just gjorde, såna där rostiga gamla hinkar hittade jag också i skogen utanför vårt hem och de var väldigt fina med röda pelagonier i.

  Vänliga hälsningar

 3. susanne says:

  Hej Helena!
  Vilket fantastiskt fint hus ni bor i!!!!! Underbart att ni kan göra sådana fynd direkt på gården!
  Din blogg är urfin!! Länkar till dig direkt!!
  Kram Susanne

 4. Fröken Fräken says:

  Det är tydligen det där som menas med att gräva upp skatter!? Men det verkar vara en märklig typ som bott där innan, bara slänga ut grejer sådär? Hoppas du gör fler fynd!

 5. Erika says:

  Jag tror min graviditet blir ungefär densamma som med Elwira för hittills har det varit så. Nu vuill jag bara att det ska vända helt, men jag känner att det är på rätt väg nu. Vill bara må som en prinsessa som jag gjorde efter nästan 4 mån med Elwira i magen. Ha en fortsatt trevlig kväll!

 6. Lotta says:

  hahaa, snacka om att vara på skattjakt 🙂 Roligt…skor har du på dig försår jag 😉
  Tack att du lämnar kommentarer hos mig, blir så glad!
  Jag har använt Beckers Elegant Aqua lackfärg, vit matt…gillar matta färger-blir så snyggt slutresultat!
  ha en bra vecka
  Kram Lotta

 7. Anne says:

  Ditt kök och matrum, I like. Jättefint. Vad fina faten blev, kan inte tro att det är samma.

  Kram Anne

 8. Jenny says:

  Hej Helena!
  Men vilket underbart ställe ni bor på där man kan gå ut o hitta nergrävda skatter i jorden!! Faten var ju jättefina,hur kan man gräva ner dem?? Vilken tur att det flyttade in en sakletare efter den där bonden som bodde där innan;)

  Ni har det så himla fint, ska bli så spännande att följa din blogg o se meeer!

  Ha en jättebra tisdag,

  Kram Jenny

 9. Linda says:

  Det som göms i snö kommer upp i tö…:-)

  Vilken gömma alltså,självklart ska du gå dit igen:-)

  ha det gott!!

  //Linda

 10. Erika says:

  Ja bebis ser jättefin ut =) var så spännande att se den lilla och det lilla hjärtat som dunkar så fort. Anledningen till att vi först ville veta könet på Elwira var så man kunde sätta ett ”namn” på henne och kunna tänka på bebis som en ”hon eller han”. Nu blir det svårare för nu blir det verkligen en överraskning! men oavsett vad det blir så är huvudsaken att h*N är frisk

Lämna ett svar