Gravid i vecka 39

Vi ska snart få en bebis!!! Är det inte helt otroligt roligt?! 😀 jag har inte packat klart väskan, inte heller fixat sängen, måste sätta dit bilstolen och pust. Ja det är lite kvar att göra för oss. Köpte små bebisblöjor som Betty tyckte var så smååå. 🙂

Nu är det 2 veckor kvar till BF. Bebisen kan verkligen komma när som helst. Hon kan ju även vilja ligga kvar där och jag går över tiden. Men om jag inte har gått över med någon av mina 4 så ska jag väl inte behöva göra det med femman heller? Nä!

20111216-160211.jpg

Vecka 39. (38+0)

20111216-160756.jpg

Viktuppgång: 23 kg. Vikten har stått stilla de sista veckorna. Men det gör verkligen ingenting, jag har kg så det räcker till och blir över! 🙂

Mina 4 barn:
Lars LINUS, föddes 4 dgr tidigare. Förlossningen började med vattenavgång. Ca 5 timmar på BB.
Vikt: 3810 längd: 52

Alex GUSTAV, föddes 4 dgr tidigare. Förlossningen startade med vattenavgång (färgad). Ca 2 timmar på BB.
Vikt: 3875 längd 49

BETTY Viola Sally, föddes 17 dgr tidigare. Förlossningen startade med värkar. 12 minuter på BB.
Vikt: 3104 längd 47

TYRA Emmy Linnea, föddes på bf. Förlossningen startade med slempropp och värkar. Ca 4 timmar på BB.
Vikt: 4047 längd 52

Ska bli så spännande att träffa femman! 🙂 Hoppas att ni får en härlig fredag! Många kanske är ute på julfest och vill sova länge i morgon? Hehe. Kram

8 comments

 1. Milla says:

  Tänk att det redan är dags! ja så säger säkert vi många runt omkring dig, och själv säger du säkert mer ”Tääänk att det (redan) är dags!” men lite annat tonfall :=) Hoppas det blir snart då, men kanske inte på självaste julafton ?
  Ingen julfest här inte. Mitt jobb har inget sånt, för stort… men maken är på sin ikväll så jag ska ligga i soffan och bara njuta av lugnet. Må så gott! kram Milla

 2. Ia says:

  Kollar din blogg varje dag, är så spännande med en ny liten människa. Har tre egna och jobbar med barn men blir lika fascinerad av varje graviditet och följer er med spänning 🙂 Lycka till

  p.s en av mina klämdes ut ngr minuter före julafton..

 3. CiliaH says:

  Spännande nu när det kan hända när som helst 🙂
  Här blir det inget partaj för fem öre. Sitter och hostar sönder lungorna i soffan istället! Kul
  Nästan jämnt, eller något….

  Kram

 4. Millan i skåne says:

  Oops! Nu får du packa väskan så att du har den klar. Hinner du inte fixa sängen så kan väl lilla bebisen sova i vagnen. Jag hade inte packat min väska när vattnet gick en natt. Försökte få sambons inte helt nyktra dotter som kom hem efter en fest att springa runt och packa det viktigaste under tiden som sambon ringde förlossning och ambulans. Men det går ju bra att föda barn utan packad väska om du inte hinner. Jag fick inte med mig några stövlar så jag fick gå på strumpsock i snön när jag skulle hem från BB;)

 5. Linda says:

  Ja det är alltid spännande att se när dom väljer att komma.
  Vi trodde ju att Moa som kom som 4:e barn skulle komma tidigare då dom andra tre gjort det men tji fick vi och jag gick 2 veckor över tiden:)
  Hoppas du inte behöver göra det, 1 januari känns ju iof som ett bra datum:)
  Kramar

 6. Helena says:

  Millan: hihi ja hinner man inte packa väskan innan så får det ju funka ändå. Även om det lät kallt med strumpor i snön… 🙂 kram

 7. Helena says:

  Ia: några minuter före julafton, oj! hur tycker du/barnet att det är att födas så nära julafton? Det blir väl inte så mycket födelsedagskalas kanske? Eller? Jag föder säkert på julafton… Hihi kram

Lämna ett svar