Gamla nycklar och knoppbräda!

Knoppbräda i köket

Knoppbräda i köket

Många knoppbrädor följde med huset.

Gamla nycklar

Gamla nycklar

Den här knoppbrädan hänger i köket. Jag tycker att den är så fin och finare blir den när man vet att den är gammal förmodligen från sekelskiftet. Den stora nyckeln går till ladugården och den lilla till stallet.

Nu ska Betty och jag göra oss klara för en promenad, solen skiner idag! 🙂


5 comments

 1. Hans says:

  Va fint det ser ut. Fina närbilder, men jag vill gärna ha översiktsbilder av t.ex kök / vardagsrum / sovrum. Gärna en bild på själva huset där ni bor från utsidan. Jag vet att jag är krävande. Men jag är jag.

  ta hand om er / kramar!

  /Hans

 2. Helena says:

  Tack! Ja himla krävande! 😉 Jag håller på att sortara alla bilder i mappar, både före och efter bilder, såååå det kommer fler sådana bilder som du efterlyser. Jag är snart klar med kök och matrums mappen. Har redan lagt upp kategorier för samtliga rum som bara ligger där och väntar! Kanske i kväll blir det köksvisning, annars i morgon! KRAM till dej.

 3. Gunnar says:

  Om knoppbrädan är från sekelskiftet är den ju inte speciellt gammal…inte ens tio år! Men, allting är relativt (mitt favoritmotto)!

  Skämt åsido – jag förstår vad du menar men tycker samtidigt att det är dags att folk uppdaterar sin tidsuppfattning…man kan som bekant inte prata om *sekelskiftet* i evinnerliga tider om man inte preciserar vilket sekelskifte det rör sig om…

 4. Helena says:

  Hej på dej Gunnar!
  Ja den är ca 10 år…det är väl ganska gammalt?! 😉
  🙂
  Nä, det har du rätt i. Jag borde väl ha skrivit förra sekelskiftet. Eller slutet på 1800 talet… Ska bättra mej. Fyyy på mej! 🙂
  Tänkte nog att det var ganska självklart vilket sekelskifte som jag pratade om.

 5. Gunnar says:

  Hej igen!

  Då kan jag sova lugnt nu när du lovat bot och bättring…;o) Jag är medveten om min vana/ovana att i tid och otid agera ”språkpolis” – dessvärre har jag svårt att bättra mig!

  För övrigt är det en trevlig ”hemsida” du snickrat ihop!

Lämna ett svar