Fredag -vilken skitdag!

Ja rubriken stämmer verkligen… Jag ska dela med mej av min dag så ska ni få höra hur mysigt vi har haft det idag, jag och tjejerna.

Betty har varit hostig i natt och legat mellan oss i sängen. Så både hon och Tyra har väckt oss flera gånger. Men vaknade 7 gjorde hon ändå och väckte mej och Tyra. Upp och hoppa och mysa med frukost. So far så good…

Hela förmiddagen flöt på i myshetens tecken. Jag var trött, drack kaffe och kollade på Nyhetsmorgon och lite på ”Efter 10” medans Betty grejade på och Tyra för det mesta sov. Körde igång en diskmaskin och en tvätt. Planen var att jag skulle köra på med städning när Betty somnade.

När Betty somnade ja… Jag la henne som vanligt i sin säng efter lunchen, slog på ”barnvakten” och gick ner. La Tyra i vagnen -fast inne. Kände att ett migränanfall var på intågande. Jag har nåt speciellt som kallas för huvudvärksfri migrän…Jag får synrubbningar som håller i sej i ca 30 minuter, bara med lite lätt huvudvärk till det. Satt mej ner för att pusta ut i soffan och hörde att Betty ”pratade på”, men eftersom hon inte grinade så tänkte jag att hon somnar nog snart. Och mycket riktigt, det blev tyst. Skönt, båda tjejerna sover. Jag gick och startade hällen och kokade upp några ägg och småplockade lite. Sedan hörde jag högt och tydligt från barnvakten: ”Mammaaaa bass!” (Mamma bajs) Jag sprang upp och…där stog min dotter i bara tröjan. Blöjan hade hon tagit av och den låg i sängen, bajset som en gång låg i den var nu mest överallt. På gosedjuren, sängkläderna, snuttefilten…sängen och ja Bettys händer. Men hon verkade trots allt väldigt nöjd. Det var inte hennes mamma kan jag lova…

Betty fick ta ett BAD! Sedan kan ni ju förstå att jag fick lite jobb…som jag inte hade räknat med. Fy fan!

Hon hade tydligen inte sovit alls (hon blev ju tyst säkert då hon ”målade med bajset”) och nu var hon pigg (fast snorig och hostig) så jag bestämde mej för att slå på en Pippifilm till henne i soffan. Jag fixade iordning en äggsmörgås till mej (tack o lov så hade jag tidsställt äggen och då stänger hällen av sej själv) gav Betty en mugg med juice, tog upp Tyra och la henne på filten och satte mej sedan för att ta fram filmen på datorn. Vänder mej om och ser då Betty HÄLLA ut juicen på kläderna (och soffan) som jag nyss tagit på henne. Alltså…vad är det med ungen idag!!?? Jag fick lite jobb igen…Nä det är sådana här dagar som man verkligen önskar att man var på JOBBET istället. Gud hur kunde jag någonsin tycka att det kunde vara stressigt där??? 🙂

Kanske är det här sista 1-års trotset. Stora 2-årsdagen är ju imorgon. Hoppas att det blir en bättre dag… önska kan man ju alltid. 😀 Åh vad jag skulle vilja sova i typ 100 år nu.

Mammas små söta änglar!

Skön fredag på er!

9 comments

 1. Min plats i solen says:

  Oj, det låter som ni har haft en riktig tokfredag. Det känns på något vis som ni har varit nere på botten och vändt och nu kan den bara bli bättre. Jag hoppas på det. Kanske är mamman i behov av ett riktigt härligt skumbad och ompyssling ikväll också?

  Sköt om dig och ha en fin helg!

  Kram Lotta

 2. Jenny says:

  Oj oj Betty du har kört hårt med mamma idag;)

  Kommer osökt att tänka på när min moster var liten och hade gjort samma sak som Betty i sängen. Hon står med handen full av bajs när hennes gamla farmor kommer in i rummet (som tydligen inte har så bra syn)och säger ”ät du din bulle lilla Birgitta”! Hihi, det här är en klassiker vi aldrig kunde tröttna att höra på när vi var små;)

  Hoppas Betty får en trevlig födelsedag imorgon!

  Kraam Jenny

 3. Lippen says:

  Men du, det låter som att jag kanske kan locka in dig å jobba till våren trots allt 😉

  Ha en underbar helg, ge födelsedagsbarnet (å er andra också för den delen) en stor pöss från mig =)

  //Lippen

 4. Grodmamman says:

  Jätte fin header ni snickrat ihop! Önskar att jag kunde fixa till liknande header till min blogg!:)
  Fy sjutton vilket extra jobb du fick idag då. Barn är inte alltid söta!;)
  Kram

 5. Tessan says:

  Jag har följt din blogg ett tag nu, fast via min gamla blogg (familjennygrensblogg). Jättefin ny header!
  Usch för massa extra jobb, men man kan ju skratta lite åt det efteråt. Min lille kille är expert på att hälla ut mjölkglas i tid och otid. En gång försökte han träffa katten, men då hann jag fram i tid 🙂

  Hoppas resten av helgen blir lugnare

 6. alegni says:

  hoppsan! fast väldigt söt är hon i alla fall, er lilla (stora) bus-betty 😀
  kram
  ingela

Lämna ett svar