Foton från vår gård

MIDSOMMARAFTON -en frossa i sill, färskpotatis och jordgubbar mmmmm ja fast inte samtidigt kanske.  😉 Jag har ju flera gånger talat om här på bloggen att jag verkligen älskar att strosa runt på vår gård. Det får mej att må SÅ bra och så är det fortfarande. Jag går ofta runt och tittar på allt möjligt. Nu har jag fotat så ni också kan se vad jag ser -ja inte allt men en ”liten” del iaf. 😀 Många bilder blev det ändå…

Lada/ladugård

Vårt hus och till vänster det gamla stallet

Låset till stalldörren

Vår gamla smedja

Vårt hus skymtar bakom all sommarblomster

Vår trollskog

Logen

"Humlans flykt"

Taggtråden gör en hårdrockshälsning!

Från höger; stora jordkällaren, smedjan och en fiskrök (och stenar)

Logen från ett annat håll

7 sorters blommor under kudden och man drömmer om sin blivande eller kanske får spindlar i håret?!

Ute på bordet står en kaffekopp som min farmor har ägt

En fjäril inne i ladugården vill ut och lyckas tillslut!

På duken hänger tyngder i form av en blomma -köpt i år på ICA.

Tuppen Evert och hönan Eva kelar lite på tu man hand -men Eva blir lite svartis när Evert glor på de andra brudarna!

Bondsyren i vacker kanna pryder bordet ute

Vi har mycket sten på tomten

Soffa köpt på Plantagen

En av alla haspar på Logen

Mjölkkanna som prydnad vid stallväggen

Sigrid spanar på fåglar

Den vackra bondsyrenen och vårt suddiga hus

Har ni orkat att scrolla ändå ner hit? Eller har jag tappat alla läsare nu?  😉 Jag önskar er alla som tittar in här (både ni med blogg och utan) en riktigt FIN MIDSOMMAR med massor av sol! 😀 Jag försöker få tiden att räcka till att besöka er, men misslyckas ofta. Det blir helt enkelt inte så ofta som jag skulle önska. 🙁 Hoppas att ni förstår. Förhoppningsvis så blir det bättre framöver. KRAM

13 comments

 1. Aka says:

  Åh vilka fina bilder du visar på miljön kring huset – härlig bildkavalkad!! Du bor verkligen i en idyll!! Det är självklart att man orkar scrolla ner i hela inlägget – hade gärna sett ännu mer :)Sötnos till katt 🙂

  Önskar dig en trevlig och skön midsommar!!

  Kramiz aka

 2. Lillasyster Johanna says:

  Trevlig midsommar syster yster! Hoppas ni får det trevligt på campingen. Vi åker upp till Helens stuga efter sillunch hemma. Tänkte ta med mitt kastspö och se om fiskelyckan är god oxå. Men jag måste akta mig för björnen bara, har hört att de gillar havande kvinnor 😉 11 dgr kvar nu! Puss och kram, hälsa den andra systern med familj oxå.

 3. Helene says:

  vilka snygga köksmöbler du har! vart kommer köksbordet och stolarna ifrån?

 4. Stines Hjem says:

  Så flotte bilder!!! Likte godt det med smørblomsten (heter det det i Sverige? Den gule blomsten?).

  Tusen takk for koselig hilsen om albumet mitt:)
  Ja, vi feirer også midsommar i Norge, med bålbrenning og god mat. Men i år ble det ingen stor feiring på oss akkurat.

  Kos dere masse!!
  Klem fra Stine

 5. Erika says:

  tack , jag älskar ju att baka 😉

  härliga bilder! jag var med ute på landet igår, vem vill sitta istan på midsommar 😉
  Hoppas ni fick en bra dag igår!

  kram kram

 6. Ensamma mamman says:

  Gud så fint ni bor! Du behöver väl knappast en systemkamera så fina kort som du tar? Hoppas att ni hade en underbar midsommarafton! Kram

 7. Grodmamman says:

  När man ser vissa bilder på ert hus, så ser det ut som om det ligger ganska ensamt. Nu har jag ju fått bevis på att det finns mycket annat fint runtomkring!:)
  Kram

 8. sara says:

  Förstår att du mår bra av att strosa runt där. När man är ute och går i naturen så ser man verkligen hur vacker jorden är skapad:) Kram

 9. Helena says:

  Hej Johanna, glömde ju fråga om du fick nån fisk, eller om björnen tog den? 😉
  Snart kommer bebben!!!
  KRAM

 10. Lillasyster Johanna says:

  Haha, jo jag fick några aborrar mellan regnskurarna på kvällen. Björnen hann inte ta dem för jag kastade tillbaka dem i vattnet på en gång. 😉 Fiskelyckan tog slut när jag fastnade i ett näckrosblad med flöte och krok. Typiskt!

  Yepp, hoppas bebis kommer snart. Kan ju lika gärna vara 3 veckor kvar som 1. Isf är jag den första i familjen som gått över tiden, men nån ska ju vara det oxå. 😀
  Puss och kram.

Lämna ett svar