En glimt från farstukvisten

Hej på er!

Tänkte visa er en glimt från vår farstukvist. Arbetet går framåt…sakta men säkert. Ja sakta iaf! 🙂 Vi tappade ju lite av renoveringslusten när vi var tvungna att byta ut en dålig timmerstock som farstukvisten vilade på. Men nu är vi på G igen.

147 (800x609)

Jag föste bort alla penslar, färgburkar och allt annat skit som ligger på bron och gjorde ett fint hörn så jag kunde fota! 😉 Har börjat andra strykningen med vit färg nu. Känns så skönt att det börjar bli färdigt. Men sedan har vi inte fått dit midjan på fasaden ännu och inte heller gjort om alla fodren kring fönstren och en strykning till med gul färg ska dit. Det är väl inte vinter snart? Pust…

138 (450x800)143 (450x800)

Mjölkkanna som står utanför vårt stall.

129 (450x800)132 (450x800)

Den gamla slitna stalldörren vill också ha ny färg.

Klicka HÄR för att komma direkt till reportaget på aftonbladet.se.

Jag måste ju också hälsa alla nykomna bloggläsare varmt VÄLKOMNA! Otroligt roligt att så många har hittat hit från Aftonbladet. Snart uppe i 1000 personer bara idag och det är inget som jag är van vid direkt…

Jag ligger lite efter men lovar att svara på alla mail ni har skickat!  🙂 Stort TACK till allt fint ni skriver.

KRAM Helena

14 comments

 1. Per-Olof Andersson says:

  Hej!

  kul att höra atty målningen går framåt.. hemma hos mig stort det lite still i förmån för alla andra projekt veden måste in i vedbon och hundarna behöver någonstanns att sova i höst.

  det jag tänkte på, såg att ni var redo att ge er på ekonomibyggnaderna i ett senare skede. vilka färger har ni tänkt er? blir det någon linoljefärg? det ser ut som stall dörren har haft linoljefärg innan nämligen. jag är så jädra öm i axeln efter mitt linoljemålande men jag ångrar inte en sekund att vi trots allt kör med det.

  mvh
  Pelle

 2. Lillasyster Johanna says:

  Hej! Vad fint det blir! 🙂 Jag berättade för mamma att hon hade fått ett eget inlägg om loppisen och att du lagt ut bilder på favoritarmbandet. Hon skrattade och blev glad, sen funderade hon och sa; ”Helena testade det där armbandet för länge sen, men då vände hon det upp och ner och tyckte inte att det var så fint. Det kanske var mörkt i rummet så hon inte såg vad hon gjorde…” *skrattar* Det låter precis som dig! 😉

  I morgon är det min sista dag här inne i kommunhuset, sen bär det iväg till det andra stället. Chefen skulle tacka av oss två som varit här med lunch på golfen och sen fick vi sluta för dagen! Wow! Bara så där? Det är man ju inte direkt bortskämd med. 🙂

  Jenny från Gbg är uppe nu, hon läste bilagan som jag hade hemma och tyckte att det var jättefint såklart. Både hon och Henkes morfar tyckte att vi var lik på första bilden…? Hm.

  Nu ska jag jobba vidare, slut på lunchtimmen. Ses och hörs! Puss. 🙂

 3. Anna says:

  Hej, du känner inte mig. Jag följer din weblog för att få svensk inredningsinspiration. Vi tycker om ditt tapet i sovrummet. Undrar var du köpte det? Ursäkta för dålig svenska, vi kommer från Holland och har bott i Sverige ett år nu. hälsningar, anna

 4. Helena says:

  Hej Johanna!
  ha ha ha armbanden var faktiskt snyggt t o m åt andra hållet!

  Låter som ett härligt avslut, lunch och sedan bara HELG!!!

  Va? nä…inte är vi lika på den bilden!? Eh. Kul att de gillade reportaget! 🙂

  PUSS!

 5. Anne says:

  Fasiken fasiken fasiken jag missade reportaget!!!!!!! Jag har inte varit inne hos dig sedan 9 juli, ja jag vet jag skäms…..Vad mycket fint du visar. Ni har ett sådant fint hem. Räcket på er trapp, aldrig sett något liknande, så fint. Betty, kan du skicka henne på posten till mig. Tach Helena för att du har besökt mig då och då under denna tid.

  Kram till dig/ Anne

 6. Jenny says:

  Hej Helena!
  Åh vilken vacker snickarglädje blir ju alldeles matt:)

  Superduperkul att så många hittat hit till din underbara blogg!! Grattis:)

  Tack själv för dina gulliga kommentarer hos mig,

  Kramis Jenny

Lämna ett svar