Det är bara…

…bebisen som fattas nu.

BB väskan (väskorna) med ljuvliga små bebiskläder osv är packade, Bettys skötväska likaså (som hon ska ha hos farmor och farfar), jag har färgat håret (som jag måste göra var 3:e vecka) och målat naglarna, rakat benen, t o m kämpat mej ner till tårna och klippt naglarna. 😉

Korgen har varit färdigbäddad bredvid vår säng i över en vecka nu…


Ser så tomt ut utan liten bebis. Men mysigt. 🙂


Korg har alla mina barn sovit i den första tiden, mycket mysigare med korg (eller vagga) när de är så pytte tycker jag. Men just den korgen som Linus, Gustav & Betty har använt står hemma hos min gravida syster Johanna och väntar på hennes lilla bebis. Denna fina korg fick vi av Kaj & Ullis. Tack så mycket för det.

Som ni ser så har jag bäddat med lite rosa… 😀 ”Alla” säger ju att det är en tjej så jag är också inne på den linjen nu. Sedan kan väl grabbar ha rosa också? Lite iaf. 😉

Jocke har jobbat ifrån sej på jobbet, städat undan och gjort klart för 3 månaders ledighet. I helgen så är grabbarna hos sin pappa. Det är (okej) städat i hela huset. Ja som sagt -det är bara bebisen som fattas nu! 🙂 Det är vanligt att man föder tidigare när man har GBS, men det är ju inte alltid det stämmer tydligen. 9 dagar kvar till BF…

22 comments

 1. alegni says:

  hej helena! i min brådska har jag hittills missat din fina 38-veckorsmage, men jag tar igen den nu. har tagit en minipaus från köksplocket.
  jag förstår att ni längtar efter d-day nu när ni är färdigtrustade för att välkomna den nya familjemedlemmen. hoppas allt går enligt planerna och att ni åtminstonen inte behöver vänta över bf.
  kramkram
  ingela

 2. Nina says:

  Hoppas du slipper vänta länge! Jag har själv en liten 10-veckors tös hemma och det är ju så mysigt! Har precis som du tonårsbarn också och jag tycker det är så häftigt med den spridningen… fast insåg nyligen att jag inte kommer att få sova på väldigt länge för när bebisen börjar sova hyfsat på nätterna/mornarna kommer ju tonåringarna att vara ute till tre på morgonen… 🙂
  Hoppas allt går bra för dig och att du får fylla korgen med bebisdoft inom kort. Trevlig helg på dig! // Nina

  (Gillar verkligen din blogg och följer den slaviskt! Du har sååå fint hemma.)

 3. Ida says:

  åh vad mysigt! nästan så man blir sugen på en till. men bara nästan. det får nog bli om ett par år isåfall.
  härligt när man är så redo och förberedd som du verkar vara, hoppas bäsebusen kommer snart!

  ha en skön helg!
  kram

 4. Helena says:

  Hej Nina!
  TACK så mycket för allt fint du skriver, blir så glad. 🙂
  Jadu…jag har haft fullt sjå att orka vara vaken till 00.30 då Gustav kommer hem när han varit på Disco…hahaha. Fast nu under graviditeten så har jag ju varit otroligt trött.
  Det är roligt med småbarn och tonårigar -roligt, intressant och även jobbigt. PUSS på din lilla söta bebis. och KRAM till dej. 🙂
  /Helena

 5. Anna says:

  Hej Helena!
  Så fint du bäddat i korgen!!
  Och vad spännande att se om det blir en liten tös eller gosse 🙂
  De flesta tror att jag ska få en pojke.
  Jag trodde på pojke i början sen trodde jag flicka sen pojke igen och nu vet jag inte vad jag ska tro,hihi..
  Jag såg en sån underbar klänning på Kapp Ahl(vintage stories)och köpte den!!Kunde inte motstå den!!
  Den var mönstrad med små cupcakes och i pastellfärger!!
  Om jag får en pojke så kanske jag kan spara den och se om jag får en flicka i framtiden.Annars får jag väl ge bort den 😉
  Lycka till nu och ta hand om dig!
  Kramar Anna

 6. CiliaH says:

  Hej vännen! Vad fint du har gjort det till lillbebisen. Förstår att ni bara väntar och längtar nu. Mys!

  Ja, vi kan absolut rekommendera Prag! Det finns hur mycket som helst man kan göra. Vi har bara traskat runt ute i fem dagar och inte lyckats komma in på ett enda museum för det har varit så mycket ändå att se. Skulle gärna åka dit en runda till så man får se ännu mer. Sen var ju shoppingen inte fy skam heller 🙂

  Håller tummarna för att ni snart har lillplutt hos er.
  KRAM

 7. Småbarnsmamman - Mamma till en pojke med Diabetes says:

  Åh bara bebis som saknas nu!! 🙂 Du har verkligen hunnit fixat allt.. Duktiga du! 🙂
  Mysigt med en korg också..sött!

  Min prins växer så det knakar..går juh alldeles för fort. Känns konstigt då man tänker på att han är 4 månader och om ytterligare 4 månader kanske han både kryper och sitter..dom lär sig så mycket första året!

  Sol i sundsvall ser vi verkligen framemot. 😀

  Jag går emot strömmen och säger att du väntar en liten pojke nu. 😉
  Kramar till dig

 8. Grodmamman says:

  Vilken fin korg du gjort iordning! Vår son sov i korg i början, men det var en gammal tvättkorg. Passade honom som var för tidigt född, men dottern fick sova i spjälsäng direkt. Hon var 10 cm längre när hon föddes och fick inte plats i tvättkorgen!:)
  Ska bli spännande att se vad det blir, pojke eller flicka! Lycka till!
  Kram

 9. Erika says:

  jadu pannkakor o hemmagjord jordgubbssylt PLUS vispgrädde kommer sitta fint lite senare, blev pizza buffe till lunch 😉

  ÅH vad SPÄNNANDE med nedräkning! bebis kan ju pluppa närsom nu, kanske just i denna sekund tom 🙂 Önskar dig ALL lycka nu, men det kommer du såklart klara galant 🙂 många kramar!

 10. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Vilka fina bilder på dig o Bebben i magen härnedan!! Hoppas ”hon”;) kommer ut snart:)

  Åh en sån söt babykorg du har!!

  Ha nu en skön helg gulligaste Helena!

  Kraam Jenny

 11. carolina says:

  Åh, alla dessa förberedelser är så härliga! Fina magen härunder också ser jag 🙂
  Korgen var underbar, ville också ha en moseskorg, men det var så sjukt dyrt hos oss, huuu 🙁
  Hoppas på bebis snart för din del! 😀

  Trevlig fredag, kram!

 12. Anne says:

  Hallå rairing, long time no se…Låter som att du är redo för förlossning hihi med rakade ben, målade naglar och färgat hår. Hoppas att allt är bra med dig/ Stor kram Anne

 13. Camilla says:

  Hej goding!

  Å va fint du har gjort i den söta korgen – men jag tror du får byta lakanen till blått 🙂

  Blev så full i skratt när du skrev om nagellack, rakade ben – så där höll jag också på när jag skulle till BB och folk tyckte jag var en aning överdrivet pippinett 🙂 Det är klart man skall vara snygg när man föder barn 🙂

  Ha det nu riktigt gott – jag är riktigt avundsjuk på dej…mmm jag skulle så gärna vara med om det där – bara EN gång till 🙂

  Lycka till och stora kramar!

 14. Therese says:

  Hej Helena! Oj, Det var längesen jag var hos dig..Är det redan dags…Vad roligt o spännande! Och vad flitig du har varit o städat hela huset o grejat. Det ser så mysigt o sött ut i den fina korgen. Ha det riktigt bra nu och ett stort Lycka till! Många Kramar till dig! Therese

 15. Gardenhouse says:

  Ja vad bra att det går att skriva till dig, har försökt men det har inte gått vid ett par tillfällen?!
  Så fin magen är. Så mysigt bebben ska få i lilla korgen intill fönstret.
  Allt verkar klart för nedkomst, så jag önskar dig lycka till när det nu än händer.
  Kram Sussi

 16. Anne says:

  Haha ja det blir synd om personalen om du inte är snygg, hihi!!! Jag vet precis, var nog likadan. Ha det gott raring och nu väntar vi alla på den lilla bebben/ Kramkram Anne

 17. Malin says:

  Hej!

  Så underbar bebis korg Ni har bäddat iordning! Förstår att ni längtar, vem vet kanske den lille har pluppat ut nu när jag skriver 😉 Hoppas hoppas! Väntan är ju så lång när man väntar.

  Må så gott!

  Kramar Malin

Lämna ett svar