Bröllopsplaner

20140104-221436.jpg

Den 5 juli gifter vi oss. Om bara sex månader. Ih. Det ska bli så fruktansvärt roligt och vi ser fram emot det så mycket. Döttrarna sitter med mej framför datorn/mobilen och kollar in klänningar och andra fina saker och helst Betty älskar det! 🙂

Bröllopsplanerna är i full gång, även fast det går i vågor, men det är som det ska så här ett halvår innan antar jag?!

Jag verkligen ÄLSKAR att söka inspiration och hittar det mesta och bästa från USA. Såklart.
Pinterest är SÅ bra och även om jag inte har lärt mej alla finesser där så kan jag rekommendera det. Jag heter Helenashem där.

Vi kommer att ha Vigsel, middag samt fest hemma på gården och sedan vi bestämde det så känns det bara så helrätt.
Det är verkligen drömmen att ha tillgång till en egen loge/lada och kunna ha ett riktigt härligt lantligt bröllop. Avslappnat, rustikt, personligt, romantiskt, vintage -bröllop i lada. Det är vår dröm iaf. 🙂

1. ”Lokal” är klar (vår loge på gården)
2. Vigselförrättare är bokad.
3. Gästlistan är klar
4. Bordsplaceringen är klar i stort
5. Budgeten är satt
6. Cateringen är bokad (men inte bestämd)
7. Inbjudningskorten är inte klara, men jag vet äntligen hur de kommer att se ut. Tror jag. 😉
8. Inredning till logen är bestämd och har börjat fixa med sånt. Vi kommer även att göra utrymmet i logen större (”ta” bort sädestorken)
9. En massa andra smågrejer som är på G, men som jag inte skriver här. Hihi.
10. Fotograf är bokad. Detta är verkligen jättekul, Stine som bor i Norge och också bloggar frågade om hon fick fotografera vårt bröllop. Hon tar fantastiska bilder så det ska bli så roligt. Ja både att träffas, men även att få ha henne som fotograf. Hon har verkligen blick för detaljer och har den absoluta rätta känslan. Dessutom har vi väldigt lik smak. 🙂 Kolla in hennes blogg HÄR

Sedan är en massa kvar..
1. Jag ska gå ner 10 kg (anmälde mej till viktklubben idag) Jocke ska omförvandla fett till muskler också. Hehe.
2. Kläder!!! Jag har inte hittat drömklänningen ännu. Resten av familjen ska ha kläder också… 🙂
3. Musik. Allt kring musik. Både vid vigseln och festen. Älskar musik!
4. Skicka ut inbjudningskort
5. Snickra fler bord och bänkar
6. Bygga om logen (ta bort själva sädestorken som är som två stora bås)
7. En massa härliga detaljer/inredning som jag vill få med på gården
8. Allt praktiskt…jag är helt värdelöst på att be om hjälp och jag har ju förstått att på sin bröllopsdag så är man beroende av andra för att det ska funka. Hu… Måste jobba på det!
9. Boka hårstyling och smink
10. Fixa naglar själv? Eller boka?
11. Vigselprogram/festprogram måste fixas
12. Just. Hade tänk att hinna måla framsidan på logen och laga en dörr…
13. Ringar!!! Har inte bokat ringar än.
14. Ansöka om hindersprövning
15. Bestämma/boka blommor
16. Alkohol!

Oj pust. Så mycket roligt! 😀 vad har jag glömt? Måste kolla en riktig lista…

Men lite som känslan på bilderna som jag satt ihop -lite så vill vi att det ska vara.
Tjejerna är så glada över att jag kommer att heta likadant som de gör och deras pappa förstås. Hihi.

Har du haft ditt bröllop redan? Kom gärna med råd!!!
Ska ni snart gifta er? Kom gärna med råd. 😀

KRAM

8 comments

 1. 5-barnsmamman Åsa says:

  Jag skriver gärna en bröllopssång till er om du vill. Kanske har du en önskan om egna ord som ska finnas med. Och blir den inte till belåtenhet så är det ju bara att strunta i den. 😉
  Jag skriver mest visor liknande denna dopsång som jag skrev och spelade in för några år sedan.

 2. Katarina says:

  Åh, det kommer säkert att bli det bästa bröllopet nånsin!
  Det är snart 12 år sedan vi gifte oss och det bröllopet var så pluttelitet att jag knappast har några tips att ge dig baserat på det, men när min kusin gifte sig hade dom ett värdpar (brudparets goda vänner) och en Toastmadam (brudens syster) som höll i alla trådarna. Dans och bar hade dom i gamlagår´n och dom hade bl.a. snickrat ihop ett långt barbord av två höga björkstubbar med en planka ovanpå för gästerna att stå intill med sina glas. (Om du vill kan du läsa lite mer på pentamom5.blogspot.se/2012/07/vigselfest.html eller brudens blogg.magnusochselma.se/2012/07/ )

 3. Katarina says:

  Jag kan inte lägga in länkar på din blogg eftersom jag alltid får upp en varningstext om att jag försöker låna dina bilder då.

 4. ia says:

  Kolla in dessa :

  Style me pretty

  Green Wedding

  Wedding chicks

  Har jättemycket fint och är ngr av de allra största bröllopsbloggarna.

  2bride photography har också mkt inspiration

  Min kompis är stylist och fd bröllopskordinator och på hennes blogg Fröken Björnsdotter kan du se bilder från hennes eget trädgårdsbröllop med lantlig vintagekänsla.

 5. Monica says:

  Hej Helena! Kul att läsa om dina/era bröllopsplaner och det där halvåret behöver du säkert:-). Allt går bra tror jag, mycket kan man fixa själv men ett tänkte jag på allra först och det är att du måste be om hjälp, så mycket du kan få, för det är en enorm ”apparat” detta, så mycket att tänka på. Så snälla syskon, föräldrar, svärföräldrar, bästa vänner behövs och kan nog vara till nytta både här och där.

  Hemkommen nu från allt jul- och nyårsfirande i England hos dotter och måg. De gifte sig också i juli, den 25, i Yorkshire, England, var otroligt vackert och en dag som jag kommer minnas alltid. De gjorde väldigt mycket med all planering, ja du vet, men på bröllopsdagen hade de värdpar, en vän vigde dem som är präst, en fantastisk toastmadame som organiserade hela dagen, körer och musiker som de kände sjöng och spelade under vigseln, middagen ordnades av en vän som har flera restauranter och han kom med personal och var helt otrolig, mycket god och vacker mat med underbara desserter. Det var för alla på vigseln = många.
  På kvällen anslöt fler, arbetskamrater mm, och då var de i en trädgård med stort tält och ny mat som ett annat gäng ordnade. En bästa väninna fixade med van hand allt och med alla. Och musik och dans med musikervänner. Det var gäster tillresande från hela världen. Och en hel del skulle ha boende och det gick också så bra.
  Ja vi då, föräldrar:-), vi tog hand om all röjning dagen efter med bästa väninnan, hon var guld värd, vi jobbade ihop som vi aldrig gjort annat och organiserade karlarna, talade om vad de skulle kunna göra:-). Jag tog ut henne på en shoppingrunda efteråt sent, hon behövde det:-). Hon fick presenter av mig sen, ja värdparet med och stort tack. Av dotter och måg med förstås. De åkte på bröllopsresa när vi fixade i ordning. Vi städade och gjorde fint i deras hem också. De var inte lediga nå´nting före, arbetade lång dag dagen innan men det gick bra. Och kunde pusta ut med minnen från en underbar dag.
  Och mycket arr runt blommor och sådant är det också. Ja bjudningskorten gjorde dotter och program, jag pressade violer till alla placeringskort och dotter skrev med kalligrafi alla namn. Alla sparade dem:-).
  Fotograf hade de, en som tog foton, en som filmade, men bra att tänka på även om inte alla gäster fotar men att fler tar foton för en del av de finaste kom därifrån. Man ”ser” ju olika saker och detaljer.
  Stort lycka till med allt och jag tror det blir en helt fantastiskt fin dag för er alla!

 6. Helena says:

  ia: Tusentack för tips! Även om jag tror att jag har ramlat över samtliga i min jakt på vintage och rustika bröllop! 🙂
  Känner mej nästan beroende av PINTEREST nu och allt jag ska inreda med kring bröllopet i logen. Hihi.

Lämna ett svar