Avslöjar min lilla hemlighet

För det är verkligen en LITEN hemlighet. 🙂

Jag har varit sjukt trött och fruktansvärt illamående. Tagit varenda chans att sova när Betty sover på dagarna och knappt hunnit med något annat än att vara med en snart ett åring som springer omkring och busar överallt.

Här har vi den lilla orsaken… 😉

044 (800x599)

Ser ni de små fötterna till vänster?

Ja, jag har en liten bebis i magen. Linus, Gustav och Betty ska få ett litet syskon och jag ska bli fyrabarnsmamma, Jocke tvåbarnspappa. 😀

Vi är så LYCKLIGA att få uppleva detta mirakel ännu en gång och vi är otroligt tacksamma för att jag har så lätt att bli gravid. Blev gravid samma dag som jag tog ut spiralen. Jag vet att många får kämpa med detta och det måste vara otroligt jobbigt.

Vi var på tidigt ultraljud idag och fick titta på vår lilla sötnos. Jag är gravid i vecka 10+3 dgr. D v s jag har gått 10 hela veckor och är nu inne på 11:e veckan. Bebisen beräknas födas den 16 maj. (Men vi får veta mer exakt datum på vanliga ul i dec).

Mitt illamående börjar äntligen ge med sej och även den värsta tröttheten. SKÖNT att vakna upp ur detta zombie tillstånd. 😉 Livet är bra härligt att leva! 😀

KRAM

This entry was posted in Barn and tagged .

28 comments

 1. Grodmamman says:

  Stort GRATTIS till bebisen!
  Här är en som inte hade det lätt att få sonen, tredje gången gillt, men dottern kom utan någon längre väntan.
  Skönt att du mår bättre nu, illamåendet är verkligen urjobbigt.
  Ta hand om dig!
  Kram

 2. Camilla says:

  Nämen Helena – så fantastiskt, underbart, jätteroligt! Du är helt ursäktad din frånvaro på bloggen…

  Önskar dej och er ALL LYCKA! Hoppas du slipper ditt illamående och piggnar till. Det här är en sådan gåva som du skriver som inte är alla förunnat.

  Jag och Mikael har två barn var vilket är en stor lycka. Men vi har faktiskt varit med barn två gånger tillsammans oxå – men det har tyvärr inte gått så bra som vi önskat.

  Var rädd om dej och er!
  Stora kramar
  Camilla

 3. Sofia says:

  Men åååhhh sötaste Helena!! Grattis till ert lilla mirakel i magen, vad glad jag är för er skull!! Hoppas du mår bättre nu, jag själv spydde i 9 månader med min son, men det var det ju värt, hihi. Ska bli kul att följa din mage nu:-) Må gott sålänge, största kramen din bloggvän Sofia

 4. Per-Olof Andersson says:

  Grattis!!

  fördelen blir att det blir mer mammaledigt så vi får mer underbart på bloggen att läsa men frågan är ju hur mycket du hinner skriva med 2st små gangsters 😉

  //Pelle

 5. CiliaH says:

  Grattis gumman! Så roligt! Skönt att du börjar må bättre med, det där illamåendet är ju inte så läckt även om det är för en god sak. Ser framemot att få följa din graviditet samtidigt som Betty växer och blir stora tösen. Hon fyller väl snart ett år? Eller har hon redan fyllt?

  KRAM

 6. Kamomilla says:

  Åh, det är ju fantastiskt!
  Vad roligt! Hoppas du får må bättre nu framöver, det är bläh att må illa!
  Jag har varit en sån som blivit gravid lätt också. Har två barn och en misslyckad graviditet bakom mig. Min man har en dotter så vi har nöjt oss med de tre vi har. Hunden har vi tillsammans! 🙂

  Må så gott!
  kRam, Kamomilla

 7. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Åååh så kul!! Grattis!! När jag öppnade din blogg hann jag tänka, undrar om hon är gravid, hihi! 😉

  Vad roligt för er och tänk att sötaste Betty ska bli storasyrra!!

  Vad bra att du börjar känna dig bättre nu!

  Kraam Jenny

 8. Hanna says:

  Vad kul, grattis!!
  Vilken härlig tid… spännande 🙂
  Bra att du mår lite bättre, hoppas du slipper fler krämpor!

  Ha d gott!
  Kram Hanna

 9. Lillasyster/Moster Johanna says:

  Minifisen på bild! Vad roligt! 🙂 Du har inte bara lätt för att BLI gravid, du föder ju ut dem som om det inte vore speciellt svårt oxå. Kommer ihåg att mamma kallade dig för en ”barnmaskin” när du hade fött Linus och Gustav så fort. Med Betty var det ju likadant. Håller tummarna på att det går lika bra den här gången. Tänk att jag ska bli moster för SJUNDE gången! Snart tappar jag räkningen…

 10. Ida says:

  Åh GRATTIS! Inte så värst liten hemlis ändå! 😉 Vad kul!
  Har följt din blogg ett tag och tycker ni har ett helt underbart hem. Vi har också ett gammalt hus som vi försöker rusta upp för egen maskin. Det går sakta sakta saaaakta men säkert framåt. Med två små barn så har man inte så mycket tid över. Vi är inte på långa vägar så långt framskridna som ni i ert renoveringsarbete men det är kul! Särskilt när man ser resultat!
  Varmt lycka till med hus och familj och graviditeten!
  Mvh Ida

 11. alegni says:

  vilken underbar nyhet, helena! mina varmaste lyckönskningar till er alla. hoppas du får må bra resten av tiden. jag tyckte det var roligt att vara gravid, för aldrig förr (eller efteråt heller, för den delen) har folk varit så omtänksamma som när man gick omkring med stor (eller större än vanligt) magge och myste 🙂
  kram
  ingela

 12. Jenny says:

  Men du, GRATTIS!! Gud va roligt, vilken lycka :)!!! Önskar er all lycka på vägen 🙂 Hade tänkt fråga dig om du vet om några bra antikställe i Sundsvall? Jag har aldrig varit runt där och söker febrilt efter specifika saker som bara finns på antikställen. Vet du om några supertips ? 🙂 Ha en toppenbra helg och stort grattis än en gång! KRAM

 13. Anni från Fagga says:

  Stort grattis!!! Du är en riktig tuffing!

  Sitter här o skriver med mina småtroll i matstolarna bredvid; Simon 1,9 år o Emil 7 mån.
  Vilken stor o härlig familj ni har med så många kusiner… o ni har verkligen gjort rätt som skaffat dem i tid också. I vår släkt har vi väntat alldeles för länge! Jag o R blir pensionärer när Simon är 22 år. Illa. Det grämer mig ganska ofta faktiskt.

 14. Razzel says:

  Åh grattis!! Blir lite avundsjuk, men bara lite. Har tre, och yngsta är 10, dessutom singel så det känns inte aktuellt ; )
  Men visst längtar man efter att snusa i en varm halsgrop!

 15. Cecilia says:

  Wow Helena! Så kul! Jag är helt impad! Tonåringar och spädbarn samtidigt, det måste vara en merit i sig om jag förstått det rätt =)
  Men du har alltid varit så cool tillsammans med barn! Minns så väl vem vi lämnade Axel till första gången vi behövde barnvakt… =)
  Stor kram och klappa goa magen!
  Kram /C

 16. Johanna says:

  MEN STORA GRATTISKRAMAR!
  Tänk att jag anade det nästan.. 🙂 Jag förstår att det blir lite bloggande sådär i början, har för mig att det var samma för mig. 🙂

 17. Therese says:

  Stort grattis!! Hoppas orken är tillbaka nu och illamåendet över. Jag blev också gravid på direkten med vår lilla kille, men sånt kan man ju aldrig veta. Lycka till!

 18. Helena says:

  Hej Anni och TACK! 🙂
  Ja grabbarna fick jag ju ung iaf, lite värre med Betty och den lilla 😉

  Du har dina tätt också, blir t o m längre mellan mina. Är allt bra då? Maila gärna!
  Stor kram

 19. Helena says:

  Hej Cecilia!
  Mmmmm det är en spännande balansgång med tonåringar och bebis! 😉
  TACK så mycket.
  Hoppas att ni har det bra.
  KRAM

 20. Erika says:

  ÅH men GRATTIS! vad spännande! mina kilon verkar försvinna lika fort som efter 1:a graviditeten, antar det har med ammningen att göra för äter gör jag som en häst och ännu mer än när jag var gravid för jag blir såå hungrig nu! tänker dock på att försöka låta bli sötsaker men det ÄR svårt. Hoppas du får en härlig dag!

 21. Theres says:

  Vilken överraskning! Hoppas du kommer uppdatera oss om din graviditet, jag kommer följa dig ivrigt 🙂 Jag är också gravid, dock i vecka 8 🙂 Får jag fråga hur det kommer sig att du fick göra ett tidigt ultraljud? Jag får vackert vänta i 10 veckor till. Suck! 😉

 22. Helena says:

  Stort GRATTIS till dej Theres!
  Ja jag kommer med all säkerhet att skriva en massa om graviditeten, kan nog inte ens låta bli! 😉

  Jag tillhör skaran 35+ och blir då erbjuden att göra ett fostervattenprov, då gör man först ett tidigt ul för att fastställa vilken vecka man är i.
  KRAM

Lämna ett svar