Älskar mina fem barn

 

Ni som har flera små barn vet hur stressigt det kan vara och till er som bara har ett vill jag säga -njut! 😀

Att vara föräldraledig med ett barn är verkligen LEDIGHET, ungen sover ju mest. Typ. Om man inte får ett kolikbarn som mitt första var förstås. Man har fortfarande bara ett barn att lägga energin på. Enklare. Fast det där upplever man kanske inte med första barnet ändå -lugn och ro alltså, eftersom allt är så nytt och man är stressad över allt. Kan vara så. Kanske. Det kan vara så att det finns föräldrar där ute som har flera barn tätt och tycker att det går SÅ bra. Jajaja klart att det går bra. Men SÅÅÅ bra? Nä tror inte det. 🙂 Med många barn så får man prioritera om och vad består tiden mest av? Jo barn, jobb och allt kring barnen igen, vardag och vad man helst vill: Sova!!!

Ändå så kan man knappt vara på jobbet 8-17 utan att längta ihjäl sej. 🙂

Det här med egna aktiviteter, egentid och tid med sambon är sällsynta och när det kanske finns tid så: Zzzzzz. Jocke och jag hade faktiskt en ”dejt” hemma när barnen sov i fredags, la oss inte förrän 2.30. Roligt hade vi!!! Men så kul var det inte att vakna 6.30…..

Meya 2 månader gammal i sin korg, för 7 månader sedan

En bebis på 9 månader, en tvååring och en snart fyraåring samt en sextonåring och en nittonåring. Det är mina barn det. Vissa säger att tonåringar sköter sej själva. Jo det kanske de gör. Men de ska ha kärlek, regler, mat, skjuts (fast de får ofta ta bussen om det passar, synd att det inte passar så ofta här ute i skogen bara) och rena kläder osv. Dessutom så är det ju roligt om man hinner prata om saker och ting och kanske ha koll på vad sextonåringen gör när han är ute med polarna?! Det var TUFFT när jag ammade min lilla bebis klockan 23, hämtade min tonåring klockan 2, ammade vid 3 igen och vaknade när treåringen kom inhoppandes i sängen vid 5 och….strax efter hörde jag i babywatchern 1,5 åringen gråta. TUR att man inte är ensamstående sådana dygn. 🙂

Min yngsta sötis!

Livet är lugnare nu än för 8-9 månader sedan måste jag ändå säga. T och B leker betydligt bättre ihop. Även fast det är otroligt mycket tjafs också. De är så snälla mot M så det är fantastiskt skönt och jag vet att vi får passa på att njuta innan hon börjar gå och riva omkull fler saker för tjejerna. Nu kryper hon runt överallt och förstör ganska mycket också, men det går rätt bra ändå.

Gustav. Min näst äldsta sötis

Mina söner ställer upp som barnvakt korta stunder (när de nu är hemma och inte har nåt annat för sej), som när vi ska handla eller så. Ja de passar inte Meya, men de större tjejerna och bara om de SLIPPER byta blöja för det har aldrig och skulle aldrig hända att de skulle byta en blöja. När vi åker och handlar med bara ETT barn så är det nästan lyxigt för oss. 🙂

En bild på Gustav och hans flickvän Julia, ja man ser inte så mycket av Gustav förstås- Haha konstig bild ser jag nu. Men de är så söta ihop! De firar ett år imorgon 15 okt Grattis säger mor/svärmor 🙂

Ha du råd att anlita städhjälp, personlig tränare, barnvakt, hantverkare osv så grattis, kör på säger jag bara!!! 🙂 Det skulle verkligen vara lyx för mej att umgås med min älskling på tu man hand och komma hem till ett nystädat hus. Tänk om någon kunde komma och laga maten som de har med sej också, ja gratis förstås.

Både T och B säger ofta till mej ”Jag älskar dej mamma” och jag blir så glad varje gång. Som idag när jag var i tvättstugan  så tittade Betty in och bara sa det ”Jag älskar dej mamma”! Då skrattade jag och sa ”Men jag älskar dej också gullunge”. Betty frågade då: ”Men varför skrattar du mamma?” ”Jag blir ju så GLAD när du säger så till mej förstår du!” ”Blir du?” ”Ja det blir jag verkligen, glad ända in till hjärtat” ”Jaha!” sedan drog hon iväg igen. 😀

När hon och jag handlade häromdagen så blev jag också glad…fast på ett annat sätt. Hihi. Hon såg nämligen en gammal kvinna och sa glatt och högt: ”Hon är gammal mamma, hon är gammal, visst är hon gammal?!” Vi gick på sidan och jag frågade vilken hon menade och vi tittade lite i smyg på kvinnan i blå jacka som var rynkig och kanske 70 år -skulle jag tippa på. ”Ja hon är ganska gammal svarade jag då.” Då sa Betty: ”Men jag hörde att hon kunde prata i alla fall!!!” Mmm tänkte jag…hon har säkert bra hörsel också. Hahaha.

Mina barn är födda:

feb 1993 Linus

feb 1996 Gustav

okt 2008 Betty

maj 2010 Tyra

dec 2011 Meya

Först två barn på tre år, sedan en liten paus på ca 12 år och sedan tre barn på ca tre år! 😀

Så här är det. Dagar då allt flyter på så är det helt fantastisk med barn och allt kring det. Dagar då helvetet bryter lös och det BARA är bråk, tjafs, tjat och grin och helst allt på en gång.  Ni vet, två förbannade sura tonåringar och tre tjuriga grinbarn samtidigt och allt är mammas fel och alla vill mamma nåt. Samtidigt. Ja det är då man kopplar på stora leendet, knyter förklädet hårdare, rättar till hårknuten, bättrar på läppstiftet och bara är så pedagogisk som det går. Ja eller nåt! Hahaha.

Krama era älskade barn en extra gång och tala om hur mycket du älskar dem och innan du säger ”Nej jag hinner inte nu!” så fundera på varför du inte skulle hinna med 5 minuter. Eller iaf 2 minuter. Kanske SÅ viktigt just precis då för barnet. När du ändå är i farten så passa på att lovebomba gubben din också! 😉 Jag ska iaf tänka på det mer. När jag hinner… hihi.

GOD KVÄLL!

6 comments

 1. CiliaH says:

  Så fint inlägg! Håller med dig totalt fast jag har sluppit tillvärldensättandet av två av barnen så är de här i mitt liv med allt det innebär. Vissa dagar är allt på topp, andra är allt åt skogen!

  Kram

 2. hos familjen vanlig says:

  Så härligt du skriver!
  Jag har ju bara två barn men känner ändå igen mig lite och är rätt nöjd att vi inte har nr 3 på gång snart. Annars är ju Vide 17 månader så det kunde ju varit dax 🙂
  Men nu leker båda barnen hyfsat OK tillsammans men visst bråkar de oxå och säga förlåt det vill ingen!
  Och oavsett hur många barn man har så har man väl alltid tid för pussar o kramar, det är nog mannen som får alldeles för lite av den varan här hemma…. ska försöka skärpa mig 🙂
  kram j.

 3. Elise says:

  Jag blir svettig bara av att läsa! Har 3 barn, mellan första och mittenbarnet är det lugna 6 år, mellan honom och yngsta 2 år och här är det kaos mest hela tiden vill jag lova! 😉 Tror man helt enkelt får sänka kraven man har på sig själv och fokusera på att ha det roligt istället! Det får vara lite rörigt nu under småbarnsåren… 😉

 4. Helena says:

  Elise: helt rätt! 🙂 jag har sänkt kraven då det gäller städning ordentligt. Skulle aldrig funka annars. Viktigast att må bra och få vara glad och umgås. Fast ändå är jag mest trött! Hahaha och glad förstås. Glad över min fina familj. Kram

Lämna ett svar