Renovering

Ni som har följt min blogg känner till att vi har totalrenoverat hela vårt hus (som är på ca 220 kvm) på insidan, rivit ut kök, badrum och rivit väggar till bara timmerväggarna, skapat nya rum och byggt nya väggar, målat, tapetserat, dragit om el, installerat bergvärme….osv osv osv och sommaren 2009 så renoverade vi två sidor av fasaden också.

Vi köpte gården december 2007. Pendlade mellan renoveringen och vårt andra hus som låg ett antal mil bort i grann kommunen Timrå. Flyttade in i augusti 2008  (vår dotter föddes oktober 2008) och då hade hantverkare och vi renoverat hela tiden. Vi fortsatte att renovera det som var kvar och som sagt i somras började vi även på husfasaden.

I september 2009 så bestämde vi oss för att ta en RENOVERINGS PAUS! Ingen renovering alls på några månader. Det har vi lyckas hålla också. 🙂 Det kändes riktigt skönt i början att inte ha något projekt på gång men nu på sista tiden så har vi saknat det lite.  Lusten kom tillbaka och tapetbordet åkte fram i söndags. Jag har haft lite känningar av foglossning och varit rädd att redan drabbas, men eftersom det har varit lugnt nu så trodde jag att jag skulle klara av att måla vår trappgrind. MEN efter allt krypandes på golvet med maskeringstejpen och penseln i osköna ställningar så kom den riktigt fina blixtrande värken i ländryggen tillbaka. Jag lyckades måla ett varv iaf. Nästa varv blir Jocke tvungen att ta för nu har jag så ont så att det är en pina att lyfta upp Betty… 🙁 Trappgrinden har Jocke snickrat och det kommer jag att visa i ett eget inlägg framöver.

Vi väntar barn i maj och det är egentligen ingen panik med ett eget rum till den lilla bebisen. Men vi kände oss sugna att börja tapetsera i alla fall. Vi skulle ändå städa ut rummet…

Betty undersöker sin blivande lillasysters (el. lillebrors) sovrum

Betty inspekterar sin blivande lillasysters (el. lillebrors) sovrum

Rummet är litet ca 4 kvm och har fungerat som förråd. Men det duger alldeles perfekt som ett sovrum till ett litet barn den första tiden.

En fondvägg med Aristocats kattungar och resterande väggar bli grå. Tapetrullarna blev över sedan vi tapetserade Bettys rum.

En fondvägg med Aristocats kattungar och resterande väggar bli grå. Tapetrullarna blev över sedan vi tapetserade Bettys rum.

SÅ söt tapet från Midbec Baby@home

SÅ söt tapet från Midbec Baby@home

Väggarna var färdigställda med spackel och slipning och taket hade redan fått sin vita färg. Det fixade vi redan för något år sedan. Det vi behöver göra nu är att tapetsera klart, kvistlacka, måla, lägga golv och sätta lister sedan har vi vårt 5:e sovrum i huset. Även fast det här blir mini! 😀

Ett litet fönster, eluttag och element finns i det lilla rummet.

Ett litet fönster, eluttag och element finns i rummet. Mina övervintrade Pelargoner skymtar i fönstret.

Tittar man ut så ser man genomgångsrummet till Bettys, Linus och Gustavs sovrum.

Tittar man ut så ser man genomgångsrummet till Bettys, Linus och Gustavs sovrum.

Nästa projekt? Det är nog att färdigställa hallen/trappan. Det är b l a golv som ska slipas, lutas och oljas. En garderob som ska byggas.

Till våren ska hönshuset bli klart för då kommer hönsen! Har bokat några Hedemorahönor och en tupp nämligen. Sedan återstår renoveringen av två sidor av huset och mitt i allt så föds vår lilla gosiga bebis. Det känns som att jag mest kommer att passa barn, amma och sköta markservicen och Jocke kommer att klänga på byggställningen. Eller så pumpar jag ur och klänger på byggställningen själv. Bra träning om inte annat.

Idag så var Betty och jag på Kyrkis i Kyrkans hus, mitt emot GA kyrkan i Sundsvall. Det var riktigt roligt och sångstunden uppskattades verkligen av Betty, även att träffa hennes kompis Nea såklart. Igår så hälsade lilla kusin Nelly och moster Jenny på, lika mysigt som alltid. 🙂

Nu har jag lovat Gustav att titta på Ziphoods på Junkyard.se  Han fyller ju 14 år snart!



17 comments

  1. CiliaH says:

    Blir säkert hur bra som helst bebisens sovrum och det är ju kul att fixa och dona så jag förstår att ni fixar loss 😀

    Härligt med lite höns med.

    KRAM

  2. Sussi says:

    Så fint bebben kommer att få! Spännande att få se när det blir klart.
    Hoppas verkligen att foglossningen inte blir allt för j… det är ju hemskt att ha.!
    Kul att du ska skaffa höns, det är jag också sugen på.
    Ha det gott!
    Kram Sussi

  3. Sofia says:

    Jag beundrar er vännen!! Vilket jobb ni har gjort och vad fiiint ni har fått!! Bebisen kommer få det så mysigt och Betty kommer vara så stolt!!

    Ta hand om dig nu pregnant woman:-)

    Kram Sofia

  4. Camilla says:

    Å det kommer bli så fint!!! Tapeten var verkligen super gullig:)

    Så hönorna är beställda – annars kunde man även få hönor levererade ifrån Holm. Men hur transporteras hönor till Norrland ifrån västkusten…nej det blir inte bra:)Hoppas få några nya små kycklingar till våren:) Men så har vi en ung tupp (Honey) som inte den gamla tuppen (Jansson) gillar så han letar nytt hem…

    VAR NU RÄDD OM DEJ OCH DIN MAGE!!!!!

    Kram kram
    Camilla

  5. Huset vid ån says:

    Hej Helena! Hoppas allt är bra med dig o bebisen…Ni är så duktiga o energiska det kommer bli kanonfint som resten av ert hus! Må så gott o Lycka till! Många Kramar Therese

  6. Grodmamman says:

    Renoverar man ett så stort hus och så grundligt som ni har gjort, så behöver man en paus emellanåt!:) Ni har ju gjort massor under den korta tid ni ägt huset!
    Hoppas verkligen inte att du får det jätte besvärligt med foglossning. Roligare kan man ju ha det!
    Kramar

  7. Lillasyster Johanna says:

    Hej BIG sis! 🙂 Fint rum till bebis, men ta det lite lugnt nu. Du har många veckor kvar att orka med. Om inte Jocke orkar göra resten så får du sätta tonåringarna i arbete! 😉

  8. Helena says:

    Hellooo sis!
    Hahaha du tyckte att det var extra kul att skriva BIG sis nu va? Jag är ju både big och BIG nu! 😉
    Jepp jag tar det lugnt, nu sedan jag fick så jääävla ont så blev jag ju tvungen, kunde inte göra annat. Nu har jag vilat och det börjar kännas lite bättre faktiskt.
    Hoppas att du mår bra.
    PÖSS!

  9. Jenny says:

    Hej Vännen!
    Tack för de fina skyltarna, de kom med posten idag:)

    Vad fint det kommer bli i Bebbens rum, tapeten är ju hur söt som helst!

    Vera verkade vara glad över sin lillasyster när vi hälsade på dem på BB igår men hon var inte så överdrivet intresserad, hon ville hellre leka tafatt med moster i den långa korridoren:) Syrran hade förlorat en del blod under förlossningen så hon och babyn fick stanna kvar över natten men idag har de fått komma hem:)

    Tyra är ett jättefint namn, passar bra ihop med Betty:)

    Vad kul att ni får hem höns och just av rasen Hedemora som ju vi oxå hade! Ser fram emot att få se bilder på dem på din blogg sen!

    Ha en trevlig kväll!

    Kraam Jenny

  10. Lillasyster Johanna says:

    Hahaha, jaa det var såå roligt att skriva så. 😉 Jag mår bara bra jag. Fröken däremot har fått nåt utslag på nosen, ser ut som en vårta. 🙂 Undra om det kan vara snöloppor eller nåt? Fast hon kliar ju inte där, så det kan det ju inte vara. Har en vid ögat oxå, lillfisen min.

    Nu är jag ledig fre, lör och söndag! Wee, vad skönt! Puss och kram, hälsa alla syskonbarn.

  11. Johanna says:

    Oh duktiga ni! Tiden går så fort..det är inte långt kvar för er nu. 🙂

    Du har fått en AWARD av mig. 🙂

    GBS infektion är en infektion du får i underlivet med Grupp B streptokocker..du behöver inte ha några symptom på den men under förlossningen kan bebis smittas av dessa och därför ger man antibiotika för att skydda barnet under förlossningen. 🙂

    Kram!!

  12. alegni says:

    så sött litet rum lilla bebben kommer att få. tapeten är ju för underbar!
    jisses, så flitiga ni är hela tiden, och i vår kommer det verkligen att bli full rulle! skönt att ni unnade er en liten paus med renoveringen. ibland behöver man samla krafter för nästa fas!
    hoppas allt är okej med lilla maggen. kram
    ingela

  13. Rutagården 1885 says:

    Vilket underbart hem!
    Har inte hunnit bläddra så mycke än dock, ska ut och ta kort på snön hehe.
    Kommer definitivt tillbaks!

    /charlotta som renoverar hus från 1885

  14. Huset vid ån says:

    Kikar in o Tackar för titten….Hoppas allt är bra! Önskar dig o familjen en trevlig helg! Kram Therese

  15. CiliaH says:

    Ja vi hade solsken hela dagen igår, så härligt. Idag har solen dock lyst med sin frånvaro…

    Japp det är en Molo och vi bara älskar den. Köpte den begagnad på Tradera i höstas och den är superbra och man ser knappt att den är använd. Kanonkvalitet.

    Kram

Lämna ett svar